de hipste eetkamerstoelen

Iconische eetkamerstoelen kopen

Het is best een klus om de perfecte eetkamerstoelen te kopen. Keuze is er te over. Er zijn stoelen in alle kleuren, materialen, en prijsklassen. Als jij van een tijdloze stijl houdt, kies dan voor een van de iconische stoel ontwerpen. Natuurlijk hoef je geen origineel te kopen. Die worden niet altijd mee gemaakt, en je hebt er een grote portemonnee voor nodig. Veel fabrikanten maken look-a-like modellen. Die kan je prima kopen om jouw eetkamer met stijl en klasse in te richten. 

Eames eetkamerstoelen kopen

De Eames DSR eetkamerstoel staat algemeen bekend als de Eiffel stoel. Die naam verwijst naar het stalen onderstel dat doet denken aan de bruggen en torens van de bekende ingenieur Eiffel. Vooral bekend van de Eiffeltoren en de bruggen in Porto. Terug naar de stoel. Die is ontworpen door de broers Ray en Charles Eames in 1950. In die tijd was de stoel innoverend, het was namelijk de eerste industrieel vervaardigde plastic stoel.

Op de woonboulevards zal je deze eetkamerstoel veel tegenkomen in de betere meubelzaken. Tegenwoordig wordt het onderstel nog steeds van metaal vervaardigd, en de zitting van polypropyleen. Er zijn ook varianten te vinden met een houten onderstel, of houten zitting. 

Standaard eetkamerstoelen kopen van Prouvé

Een all-time favorite is de Standard Chair van ontwerper Jean Prouvé. Deze stoel is strak, modern en gewoonweg mooi. In sommige winkels wordt deze stoel ook wel Chaise Standard genoemd. Dat is zoals Jean de stoel waarschijnlijk zelf noemde, hij is immers een Fransman. Het is één van de bekendste ontwerpen van deze gevierde ontwerper.

Prouvé staat bekend om zijn ontwerpen die praktisch, logisch en gemakkelijk te maken, en makkelijk in gebruik zijn. Zijn motto was dat je nooit iets moest ontwerpen dat niet gemaakt kan worden. Prouvé was ingenieur, architect, ijzerwerker en over het algemeen een zeer getalenteerde persoon met veel oog voor detail. In 1931 opende Prouvé zijn eigen atelier, Ateliers Jean Prouvé in Parijs. Hij werkte hij samen met andere grote ontwerpers en architecten uit die tijd zoals Le Corbusier. 

Scandi eetkamerstoelen kopen van de Deense Wegner

De Wishbone Chair, ontworpen in 1949 door de Deense ontwerper Hans Wegner, was oorspronkelijk geïnspireerd op klassieke portretten van Deense kooplieden die op Chinese Ming stoelen zaten. Het werd een van de meest iconische Deense meubelontwerpen van de 20e eeuw. De Wishbone Chair wordt ook wel de Y stoel genoemd vanwege de Y vormige rugleuning. De Wishbone worden gebruikt als eetkamerstoel, maar doet het ook prima naast een bijzettafel. 

De Wishbone stijl stoelen die je tegenwoordig makkelijk kan kopen, blijven over het algemeen trouw aan het originele ontwerp. Het originele design is gemaakt met licht berkenhout. Maar tegenwoordig vind je de stoel terug in verschillende materialen en kleuren. Deze tijdloze eetkamerstoel is dus te combineren met elke interieurstijl. 

de hipste eetkamerstoelen

Doorzichtige eetkamerstoelen kopen

De Ghost eetkamerstoel van Philippe Starck zie je vooral veel in ultra moderne interieurs. De stoel is gemaakt van een verharde transparant kunststof. Het originele model is kleurloos, maar tegenwoordig kan je de Ghost stoel in allerlei verschillende kleuren kopen. Het lijkt misschien niet zo, maar deze stoel is heel erg comfortabel.