Een cursus Nederlands met culturele context

Nieuw in Nederland, dan mag een cursus Nederlands niet ontbreken. Binnenkomen in een nieuw land is niet eenvoudig, en de Nederlandse taal is dat voor veel mensen al helemaal niet. In een cursus op maat leer jij de taal kennen, en vaak krijg je ook al een stukje van de Nederlandse cultuur mee in het lespakket. Goed voor de introductie in het land, en tegelijk leer je meer over de gebruiken en verwachtingen. Door cursussen op diverse niveaus te volgen maak jij jezelf helemaal thuis in de relatief complexe Nederlandse taal. 

Als groep deelnemen aan een cursus Nederlands 

Nederlandse vlag

In een groep deelnemer aan cursussen is voor veel mensen prettig. Ervaringen kunnen worden gedeeld en tegelijk kunnen mensen elkaar inspireren. In groepen van gemiddeld tussen de 4 tot 10 personen krijg je ondersteuning in het leren van de Nederlandse taal. Maar dat is niet het enige, want je krijgt ook in grote mate de Nederlandse cultuur uitgelegd. In diverse contexten wordt de Nederlandse taal en cultuur gedeeld met cursisten. Gemiddeld duurt een groepscursus circa 24 uur. De perfecte manier om de Nederlandse taal eigen te maken, nieuwe mensen te leren kennen en jezelf onder te dompelen in de Nederlandse cultuur. 

Ook voor bedrijven de ideale cursus

Verschillende bedrijven in Nederland doen een beroep op buitenlandse beroepskrachten, van laag- tot hoogopgeleid. Ook voor deze bedrijven is doorgaans een cursus Nederlands op maat beschikbaar als snelle oplossing om buitenlandse medewerkers in te werken. De cursus is zowel op locatie te doen, maar ook binnen de muren van het bedrijf zelf. Zodoende hoeven bedrijven zich geen zorgen te maken om een efficiënte introductie van de werknemer in het bedrijf. In korte tijd leert men de Nederlandse taal kennen, van basisbeginselen tot soms vergevorderde taal.  

Een geavanceerde cursus op diverse niveaus

De Nederlandse taal is voor nieuwkomers niet eenvoudig. Zeker op grammaticaal niveau kan onze taal voor een buitenlander vreemd ogen. Juist daarom is de cursus Nederlands op verschillende niveaus vormgegeven. Een expat die hier slechts voor een half jaar is hoeft bijvoorbeeld niet altijd de meest geavanceerde cursus te doen, hoewel dit natuurlijk wel mogelijk is. Wie hier permanent komt wonen zal laag willen beginnen, om zich op eigen tempo omhoog te werken tot een specialist in de Nederlandse taal. Dat kan allemaal naar eigen inzicht. 

Door je op verschillende niveaus, zowel in woord als geschrift, te ontwikkelen in de Nederlandse taal, leg je een stabiele basis voor je bestaan in Nederland. De Nederlandse taal spreken is voor de meeste mensen geen problemen, maar op papier is dit nog wel een stukje lastiger. Zelfs voor de geboren Nederlander kan de Nederlandse grammatica en taal een kunstwerkje zijn. 

Waarom een cursus Nederlands volgen? 

In een wereld die steeds globaler wordt, vraag je jezelf misschien af waarom je nog een cursus in het Nederlands zou moeten volgen? Het antwoord is evenwel simpel. Nog altijd vindt de communicatie in ons land plaats in het Nederlands. Voor je sociale contacten buiten het werk of het volgen van een cursus om is het voor mensen uitermate prettig wanneer zij zich in het Nederlands verstaanbaar kunnen maken. Sterker nog, taal is hét middel waarmee je onderdeel kan worden van de maatschappij. Tuurlijk kan je zonder de Nederlandse taal, en met kennis van bijvoorbeeld de Engelse taal, trachten mee te draaien in Nederland. Op de lange termijn zal het evenwel niet werken.

Een Nederlands cursus hoeft niet lang te zijn. Sterker nog, jij kiest zelf op welk niveau je wilt acteren en pakt daarbij een cursus op maat. Na deze cursus te hebben voldaan geef je een kickstart aan je leven in de Nederlandse maatschappij. Samen met anderen leer je de taal, of je doet dit volledig alleen. Het geeft je hoe dan ook de mogelijkheid om snel en effectief over een certificering te beschikken, waarmee je jezelf kunt redden en verstaanbaar kunt maken voor anderen. 

Ook wanneer je de omgekeerde weg kiest 

Om in Nederland te kunnen wonen, studeren of werken is de Nederlandse taal bijna een vereiste. Dit geldt andersom natuurlijk ook zo. Veel Nederlanders willen in het buitenland aan de slag bij een multinational, dan wel studeren aan een hoog aangeschreven universiteit in bijvoorbeeld Engeland of Amerika. Om dit te kunnen doen worden doorgaans certificeringen gevraagd in de Engelse taal. Ook deze zijn vaak te voldoen bij een Nederlandse cursist. Zo kan je binnen korte tijd je vereiste certificaat halen en staat niks je meer in de weg om te slagen in het buitenland.