Alles wat je moet weten over steenstrips

Steeds meer mensen gebruiken ze; steenstrips. Ze hebben immers allerlei nuttige kenmerken. Welke precies? In de blog ontdek je alles over steenstrips, waaronder deze vraag. Verder leggen we je uit wat steenstrips nou precies zijn. Ook ontdek je de kleurmogelijkheden van steenstrips. Daarnaast leer je ook alle voordelen kennen waar steenstrips over beschikken. Tot slot krijg je nog advies om de juiste plek te vinden voor het kopen van steenstrips. Zo ben jij straks een steenstrip expert geworden.

Wat zijn steenstrips nou precies?

Ten eerste is het handig om te weten wat steenstrips nou eigenlijk zijn. Steenstrips zijn hele dunne bakstenen. In een fabriek zijn de originele bakstenen zo gezaagd of gevormd, dat ze deze grootte en dikte hebben. Steenstrips zijn erg populair geworden doordat ze vele toepassingen kennen. Verder worden ze al decennia lang gebruikt, waardoor steenstrips hebben bewezen door genoeg mensen als nuttig te worden beschouwd.

Wat kun je met steenstrips doen?

je kunt allerlei dingen met steenstrips doen. Ten eerste is het mogelijk om ze aan een muur of wand te bevestigen. Maar ook op de vloer is het niet ongebruikelijk om ze tegen te komen. Daarbij maakt het niet al te veel uit waar je ze plaatst. Je kunt steenstrips bijvoorbeeld buiten in jouw tuin bevestigen. Maar ook in bijvoorbeeld jouw woonkamer of badkamer zijn steenstrips een goede optie voor jouw wanden of vloer.

Kies uit allerlei kleuren steenstrips

We leven in een wereld waarin er haast oneindig veel keuzes te maken zijn. Dit geldt ook voor de kleur van steenstrips. Je kunt namelijk allerlei verschillende kleuren steenstrips tegenkomen. Vanzelfsprekend heb je klassieke kleuren zoals donkergrijs. Ook kleuren als rood en groen komen echter vaak voor.

Ook zijn er veel patronen steenstrips

Naast vele kleuren, zijn er ook veel verschillende soorten patronen te vinden met steenstrips. Daarmee doelen we niet op patronen als streepjes of polkadotten. De patronen bij steenstrips zijn namelijk vaak wat natuurlijker. Dit is ook logisch, want de bedoeling van steenstrips is om bakstenen na te bootsen. Daardoor vind je patronen in een baksteen vorm, maar denk ook aan mogelijkheden als een marmeren patroon. Samen met de kleur zijn er daardoor talloze verschillende versies steenstrips.

Andere voordelen van steenstrips

Nu je de basis weet van steenstrips en de functies die ze bieden, is het tijd om de voordelen van steenstrips te ontdekken.

Het verbergt de originele wand

Als eerste verbergen steenstrips de originele wand waaraan je ze hebt bevestigd. Vooral bij een huurwoning is dit ideaal. Als je muren niet mooi vindt, mag je ze namelijk niet vervangen zonder toestemming van de eigenaar van het pad. Met steenstrips is dit geen probleem doordat ze makkelijk te verwijderen zijn. Zo kun je ineens van een gloednieuwe wand genieten.

Je voorkomt een verbouwing

Een ander voordeel van steenstrips is dat ze een potentiële verbouwing voorkomen. In plaats van de muren te vervangen, hoef je immers alleen maar steenstrips te bevestigen aan de muur die jij mooi vindt. Dit scheelt je daardoor niet alleen geld, maar ook tijd.

Ze zijn makkelijk om te bevestigen

Ook zijn steenstrips uiterst eenvoudig om te bevestigen aan de wand. Vaak zijn ze zelfklevend, waardoor je niet eens extra materiaal nodig hebt zoals lijm of cement. Daardoor ben je binnen mum van tijd klaar met jouw wanden of vloer omtoveren.

Steenstrips helpen met de isolatie

Tot slot helpen steenstrips met het isoleren van jouw huis. Hoewel dit voordeel voor sommigen onverwacht is, is dit volkomen logisch. De meeste steenstrips zijn namelijk gemaakt van aluminium en PVC. Daardoor houden ze hitte goed vast. Als je deze steenstrips bevestigt aan jouw muren, is er een extra laag waarmee jouw huis nog beter wordt geïsoleerd. Zo kunnen steenstrips aardig wat energie kosten schelen, waardoor je de investering er zo uit hebt.

Hoe je de juiste plek vindt om steenstrips te kopen

Nu je een waar expert bent geworden op het vlak van steenstrips, overweeg jij nu wellicht om enkele voor jouw woning te kopen. Maar er zijn vele aanbieders van steenstrips, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Jouw zoektocht is echter vele malen makkelijker als je op enkele dingen let. Het belangrijkste is dat een aanbieder een garantie heeft van twee jaar. Daardoor weet je zeker dat je nooit in de problemen komt en de aanbieder de juiste kwaliteit steenstrips in zijn assortiment heeft.